top of page

Ambassadører

PB Milå ambassadører 2023

Bilde4.jpg

Martin Sofron Storvik Nilsen

22 år fra Bergen.

For meg startet løping som en ny hobby da fotballskoa ble lagt på hylla etter 13 år i barne, ungdoms, junior og breddefotballen. Under pandemien da fotballen ble avviklet ble det mye stillesitting, og jeg kjente jeg trengte noe å ta meg til. Da begynte jeg først med å gå mange turer i fjell og natur, for så å bevege meg videre til løping. Dette gjorde jeg gjennom høsten 2021, før jeg i april 2022 løp min første halvmaraton i løp. Etter det har jeg aldri sett meg tilbake, jeg var bitt av løpebasillen fra øyeblikket jeg stod på startstreken.


Min motivasjon til å løpe i hverdagen er en blanding av å jakte på nye personlige rekorder på alle distanser mellom 3 km og maraton, helsegevinstene løping bringer frem, samt det sosiale med å løpe med andre.


Min favoritt økt står mellom rolig langtur med lav puls, eller 45/15 intervall i fart ned mot 3 km farten min. En typisk treningsuke for meg lyder som følger: mandag er kort rolig tur mellom 5 og 10 km, tirsdag er løpe fri, da trener jeg bein på treningssenter, onsdag trener jeg overkropp på morgningen før jobb og tar en rolig løpetur mellom 12 og 16 km etter jobb, torsdag er det intervaller, gjerne litt lengre, fredag 10 km rolig, lørdag er det løpe fri og overkropp på treningssenter, og søndagen er det rolig langtur.


Jeg vil anbefale alle å melde seg på løp, det er virkelig en stor motivasjon å ha noe å trene mot, og det er en super anledning til å få med seg en venn eller flere for å trene sammen og holde hverandre ansvarlig for at dere sammen skal gjennomføre det felles målet. I tillegg er løp en super anledning til å samle på medaljer, selv etter man har lagt fotballskoa på hylla, det er i hvert fall en stor motivasjon for meg!

20220423_153924.jpg

Kirsti Johnsen Skåtøy

Travel 5 barns mamma på 48 år som trener daglig

Det blir mest løping på Kirsti når det gjelder trening,  men noe styrke får hun til også i den travle hverdagen.

- Løpingen gir meg både overskudd, glede, og  mental styrke. Løping er enkelt! Bare å knytte på seg skoene, åpne døra, og dra ut!👣🏃‍♀️

Min typiske løpe-,uke er på 100-120 km.

Kirsti løper stort sett hver dag, og legger inn intervaller/bakkeløping 2 ganger i uka.

De andre dagene løper hun så langt og lenge som hun har lyst og tid til. Dette er en tilnærming til løping som kanskje flere burde adoptere.


- Det er viktig for meg at løpingen er lystbetont! At det gir meg glede!❤️

Kirsti deltar på flere lø og er nå klar for PB Milå 30. september. Selv sier hun dette om å delta på løp generelt:

- Jeg elsker å delta på ulike løp!

Å delta på løp,- er den aller beste treningen!💪💪💪💪💪

Jeg deltar på korte, lengre, og veldig lange løp! Alt er gøy! 

Fullførte i sommer Oslo-Bergen Trail, som er langt,- 520km🎉

Untitled

Per-Christian Baarholm

38 år gammel IT konsulent fra Tananger.

Supermosjonist småbarnsfar som elsker å trene. Jobber som IT konsultent og har barna 50 % annen hver uke. Er film og musikk nerd utenom trening og en er ivrige Arsenal supporter som er ofte på kamp når jeg er på jobbreise til UK.

Jeg var en gang 100 kg og har ingen planer om å nå det punktet igjen. Men det er nok ikke det som motivere meg mest, jeg er generelt veldig glad i å bevege meg.


Løping betyr frihet. Samme følelsen som jeg fikk av sykling bare at det krever mindre utstyr, og så er det så enkelt. Er bare å stramme skoene og så er du i gang. Trenger ikke gjøre det mer komplisert enn det.

Min favorittøkt er 10-12 x 3 minutter hardt, eller 8-7-6-5-4-3-2-1 minutter der du springer hardere jo kortere intervallene blir.


Stedene jeg liker best å løpe er langs Themsen i London eller rundt Tananger ring :D hihi


En vanlig treningsuke for meg betyr  ca. 100-130km løping, 2 dager med styrketrening, en lang sykkeltur og gjerne en fjelltur. Ca 15-17 timer trening i uken.

333708597_525117699698721_5300422158429204211_n_edited.jpg

Sigurd Helgeland

35 år, bor på Sunde i Stavanger.

Jobber til daglig på SiS Sportssenter som Idrettsrådgiver. Har også eget foretak og er co-host på to podcaster. "Lavterksel" og "Godt grunnlag - bedre opplevelser".

I hovedsak trener jeg mot triatlon, men spiller også golf, og har samboer og 2 barn som opptar mye av tiden min 🙂


For meg gir løping en skikkelig frihetsfølelse. Startet for 2-3 år siden å løpe litt mer aktivt, og hadde du sagt til meg for 5 år siden at jeg skulle løpe, sykle og svømme hadde jeg ikke trodd deg. Da gikk det i vektløfting og crossfit. Å jogge rolig, eller dra på med intervaller med god musikk på øret er noe av det kjekkeste jeg gjør på trening! Løping er også veldig lett å få til i en hektisk hverdag hvor tiden ofte ikke strekker til. DU får gjort sykt mye på 30 min! Er du trøtt og sliten, ja da tar du en rolig tur, og gjerne kortere enn tenkt. Du føler deg alltid bra etter en tur uansett hvor kort eller rolig den var 🙂


Favoritt økt løping: Kanskje et kjedelig valg, men 10 x 1000m


Typisk treningsuke for meg pr dags dato:
Mandag - spinning med Oilers 
Tirsdag - sykkeltur/løpetur

Onsdag - fri/kort styrke økt

Torsdag - intervaller løp formiddag og svøm på kveld

Fredag - fri eller rolig sykkel/løp

Helg - lengre sykkeltur eller joggetur, eller begge deler (av og til helt fri pga familie aktiviteter) 


Normalt sett 2-3 løpeøkter

2-3 sykkeløkter

1 svømmeøkt 

1 styrkeøkt


Få ting slår mestringsfølelsen av å løpe over mål etter et løp. Medaljen rundt halsen, så har du gjort mer enn 99% av alle andre! Bankett etterpå MÅ til 😉
Første gang du løper løp uavhengig av distanse, så løp for gøy hvor du pusher litt, men langt i fra maks! Tren litt i forkant så du har et lite grunnlag, og gå i mål MED overskudd! Da skal jeg love deg du har lyst å løpe løp igjen, og igjen og igjen!

image2.jpeg

Beate Norheim

53 år, 3 barn og bosatt på Stokka i Stavanger-

Beate er lektor på Akademiet i Sandnes, men på fritiden trener hun med GTI- friidrett, så ofte hun kan.


- Jeg har alltid vært aktiv, og drevet med tennis, turn, dans og annet, men løpegleden skjøt ikke fart før etter minstemann ble født i 2006 og det ble litt mer komplisert med organisert trening.


- Året etter deltok jeg i mitt første mosjonsløp som voksen, Siddisløpet, og overraskende nok gikk det veldig bra😉 Heiv meg derfor fort med på lokale halvmaratonløp, og så, debuterte jeg i helmaraton under Oslo maraton i 2015. Med debuttiden 3.48 i en alder av 45, så hadde jeg vel egentlig ikke noe valg. Dette måtte jeg etterhvert gjøre igjen (selv om jeg hadde lovet meg selv at dette skulle være en «once in a lifetime opplevelse»)😉

- Siden har det blitt 20 helmaratonløp rundt omkring i verden, og størst av alt, jeg perset i år, med tiden 3.28.28 i Edinburgh,  i en alder av 53💪🏼🙏😘 Løping altså, alder ingen hindring!

- Nå står Davos xtrails for tur i slutten av juli, terrengløp i høydene i Sveits. Løp der for to år siden, den gang 43k, mens denne sommeren blir det 23k.

- I fjor deltok jeg på PB Milå, og elsket arrangementet! Takket derfor gledelig ja til å bli ambassadør for løpet. Gleder meg veldig til høstens løp🤩

32590BD1-3F72-461D-8AA5-1999DD51A56D.jpeg

Vetle Leivdal Torp

30 år gammel kokk født i Nittedal, bosatt på Grødem med kone og to barn på 3 og 1 1/2 år.

- Jeg har alltid elsket idrett. Både å delta, konkurrere og å se på. I ung alder var jeg veldig aktiv i alle mulig forskjellige idretter, men da jeg begynte kokkeutdannelse som 16-åring ble ballspill og skigåing byttet med øl, sigaretter og generelt mye festing. 


Vetle flyttet til Stavanger i 2012 etter at han fikk jobb på en restaurant. 


- Løpetreningen startet etter at jeg tapte mot min svigerinne og hennes kjæreste under juleløpet rundt Stokkavannet i 2019. Der fikk jeg meg en helt forferdelig oppvekker om formens tilstand. 


- Jeg har løpt siden. Løping har blitt en stor del av hverdagen min. Da jeg i tillegg ble far i 2020 har løping egentlig blitt enda viktigere. Det har så mange positive helsemessige sider ved seg i tillegg til at det gir meg ro og avkobling i et stressende småbarnsliv. 


- Da jeg meldte meg inn i Grødem Runners sommeren 2022 fikk jeg struktur og høyere kvalitet i treningen min. PB Milå ble det første ordentlige løpet siden 2019, det ble en helt annen opplevelse en sist løp. Gigantisk mestringsfølelse og masser av motivasjon til fortsettelse da jeg kom inn på tiden 40.37. 


- I år er målene sub 18min på 5km, sub 38min på 10km og sub 1t 27min på halvmaraton. 


- Mine favorittøkter er intervall med 10-8-6-4-2 drag med 2minutter pause eller rolig langtur i godt selskap. Pr nå løper jeg ca 60km i uken. 


- En typisk treningsuke for meg er 

mandag 8-10km rolig

Tirsdag intervall i regi av GR

Onsdag sykkel til og fra jobb (ca 18km)

Torsdag varierende. Enten sykkel til og fra jobb + liten løpeøkt på kvelden, eller løping til og fra jobb. 

Fredag intervall, ofte 10x3.30

Helg en rolig langtur, av og til to litt kortere turer. Ettersom jeg har to små, springer jeg av og til med løpevogn. 


 - Jeg syntes alle bør melde seg på løp! Det er helt fantastisk gøy å konkurrere med seg selv, pushe PB'er og ha konkrete mål å jobbe mot i hverdagen. I tillegg blir du del av et fellesskap, du treffer masse kjekke folk, endorfiner spruter og det gir mestringsfølelse å komme i mål etter å ha jobbet med hodet og kroppen i X antall km. Litt treningsgrunnlag er å anbefale. 

Ambassadører: Teammedlemmer
bottom of page