top of page

Ambassadører

Bli litt bedre kjent med våre PB Milå ambassadører for 2024

IMG_0973.jpg

Kay Zaccarini

41 år
Bor i Stavanger Øst
Opprinnelig fra Skottland, men flyttet til Norge i 2007.
Jobber i energibransjen.
Har samboer og to barn på 13 og 8.

Jeg har alltid et løp i kalenderen som jeg trener mot. Jeg har enda ikke klart måltidene på 10km, halvmaraton eller maraton, men jeg nærmer meg :)


Løping betyr mye for meg. Det gir meg frihet, muligheter og terapi på de tunge dagene. Jeg liker å delta på løp, både lokalt og internasjonalt, og elsker alt det sosiale rundt arrangementene. Jeg har reist og opplevd mye gjennom løpingen, og har fått en god del nye venner på veien.

Jeg er nok mest glad i rolig langtur, men favoritt intervalløkten min er 5 x 7 min på HM tempo, med 2 min rolig jogg mellom dragene. 

Mosvatnet er yndlings runden i byen, men jeg liker egentlig best å løpe på asfalt. 

Jeg trener CrossFit og styrke i tillegg til løping. En typisk treningsuke for meg kan se cirka sånn ut:


Mandag: styrke og rolig 5km / gå tur

Tirsdag: langintervaller 12-15km

Onsdag: CrossFit

Torsdag: styrke og rolig 5km / gå tur

Fredag: CrossFit 

Lørdag: Parkrun - 5km tempo

Søndag: Rolig langtur 21 km eller hviledag 

IMG_9947_edited.jpg

Vincent Roos

Alder 40 år

Bosatt i stavanger

Følg Vincent på Strava

Vincent Roos, 40 år, opprinnelig fra Nederland, men nå bosatt i Stavanger. Samboer med en veldig kjapp dame som har dratt meg med på løpekjøret, og far til to aktive gutter på 6 og 4 år.

Jeg jobber som redningsleder ved Hovedredningssentralen på Sola, og er for tiden i trening for både København Marathon i mai og Ironman 70.3 Westfriesland i Juni (40-års krise??).

Trening for meg er en viktig del av hverdagen, både for fysisk- og psykisk helse, samt å utfordre meg selv til å være den beste versjon av meg selv.

Da jeg ble dratt med på mitt første løp (Siddisløpet 2021 - påmeldt av samboeren) hatet jeg hvert eneste sekund og fant raskt veien tilbake til innendørs treningssenter. Gjennom pandemien ble det mer og mer løping og løp, som jeg etterhvert er blitt veldig glad i. Det er så herlig å trene ute, få frisk luft, se på de fineste utsikter samtidig som man kan tømme hodet. Løping gir meg masse energi!

Jeg er i det siste blitt veldig glad i gode intervall-økter, av ulik lengde og intensitet. Utenom det er det deilig med en langtur på en fin og solrik dag.

Mitt favoritt treningssted er: sammen med andre! 

Når det gjelder en vanlig treningsuke for meg, så er det fort som følger.

Med fokus på både maraton og Ironman består en vanlig treningsuke for tiden som regel av 8-10 timer, fordelt på 3 løpeøkter (intervall, langtur og restitusjon), 2-3 sykkeløkter (intervall og langtur), 2 svømmeøkter og noe styrke.

Etter sommeren blir det mer fokus på kortere økter og fart i håp om en ny bestenotering på PB Milå!

Untitled

Per-Christian Baarholm

38 år gammel IT konsulent fra Tananger.

Supermosjonist småbarnsfar som elsker å trene. Jobber som IT konsultent og har barna 50 % annen hver uke. Er film og musikk nerd utenom trening og en er ivrige Arsenal supporter som er ofte på kamp når jeg er på jobbreise til UK.

Jeg var en gang 100 kg og har ingen planer om å nå det punktet igjen. Men det er nok ikke det som motivere meg mest, jeg er generelt veldig glad i å bevege meg.


Løping betyr frihet. Samme følelsen som jeg fikk av sykling bare at det krever mindre utstyr, og så er det så enkelt. Er bare å stramme skoene og så er du i gang. Trenger ikke gjøre det mer komplisert enn det.

Min favorittøkt er 10-12 x 3 minutter hardt, eller 8-7-6-5-4-3-2-1 minutter der du springer hardere jo kortere intervallene blir.


Stedene jeg liker best å løpe er langs Themsen i London eller rundt Tananger ring :D hihi


En vanlig treningsuke for meg betyr  ca. 100-130km løping, 2 dager med styrketrening, en lang sykkeltur og gjerne en fjelltur. Ca 15-17 timer trening i uken.

IMG_2608_jpg.jpeg

Hege Fedde

31 år og bosatt i Vikevåkg, Rennesøy.

Link til stravaprofil

Jeg bor på Rennesøy, har samboer og to barn på 2 og 5 år. Jobber som ergoterapeut i fysio- og ergoterapitjenesten i Stavanger kommune. Begynte å løpe for et år siden og har i ettertid blitt hekta. Deltok på mitt første løp som var PB Milå 2023. 


Det som motiverer meg til å trene er og opprettholde god helse, fremgang på trening, egentid og komme seg ut i frisk luft. 


Løping for meg er god avkobling, effektivt og gjennomførbart. 


Favorittstedene mine og løpe er nærområdet og løpebanen på Randaberg


Løper 4 ganger i uken. Tirsdagsintervall- og torsdagsintervall med Grødem Runners. Fredagsjogg sammen med kollegaer på morgningen rundt Mosvannet og opp til Vålandstårnet og lørdag alene.  

333708597_525117699698721_5300422158429204211_n_edited.jpg

Sigurd Helgeland

35 år, bor på Sunde i Stavanger.

Jobber til daglig på SiS Sportssenter som Idrettsrådgiver. Har også eget foretak og er co-host på to podcaster. "Lavterksel" og "Godt grunnlag - bedre opplevelser".

I hovedsak trener jeg mot triatlon, men spiller også golf, og har samboer og 2 barn som opptar mye av tiden min 🙂


For meg gir løping en skikkelig frihetsfølelse. Startet for 2-3 år siden å løpe litt mer aktivt, og hadde du sagt til meg for 5 år siden at jeg skulle løpe, sykle og svømme hadde jeg ikke trodd deg. Da gikk det i vektløfting og crossfit. Å jogge rolig, eller dra på med intervaller med god musikk på øret er noe av det kjekkeste jeg gjør på trening! Løping er også veldig lett å få til i en hektisk hverdag hvor tiden ofte ikke strekker til. DU får gjort sykt mye på 30 min! Er du trøtt og sliten, ja da tar du en rolig tur, og gjerne kortere enn tenkt. Du føler deg alltid bra etter en tur uansett hvor kort eller rolig den var 🙂


Favoritt økt løping: Kanskje et kjedelig valg, men 10 x 1000m


Typisk treningsuke for meg pr dags dato:
Mandag - spinning med Oilers 
Tirsdag - sykkeltur/løpetur

Onsdag - fri/kort styrke økt

Torsdag - intervaller løp formiddag og svøm på kveld

Fredag - fri eller rolig sykkel/løp

Helg - lengre sykkeltur eller joggetur, eller begge deler (av og til helt fri pga familie aktiviteter) 


Normalt sett 2-3 løpeøkter

2-3 sykkeløkter

1 svømmeøkt 

1 styrkeøkt


Få ting slår mestringsfølelsen av å løpe over mål etter et løp. Medaljen rundt halsen, så har du gjort mer enn 99% av alle andre! Bankett etterpå MÅ til 😉
Første gang du løper løp uavhengig av distanse, så løp for gøy hvor du pusher litt, men langt i fra maks! Tren litt i forkant så du har et lite grunnlag, og gå i mål MED overskudd! Da skal jeg love deg du har lyst å løpe løp igjen, og igjen og igjen!

image_edited.jpg

Anders Fosså

Alder 37

Bosted Tasta Stavanger

Jeg er en enkel sjel som har blitt hekta på løping. Startet i det små med 1 tur i uken sammen med kona for fire fem år siden. Før dette hadde jeg hatt noen runder innom diverse kampsporter og vektløfting (vi snakker ungdomsskolen). Jeg liker å løpe lengre løp, har stort sett løpt halvmaraton, men også et maraton. I år er målet å finne et maraton hvor jeg kan løpe sub 3 timer og muligens komme godt under 40 min på PB Milå?

Min hovedmotivasjon for trening er at jeg merker at jeg blir sterkere både fysisk og psykisk. . Det var en uventet bonus da jeg meldte meg inn i Spirit at det var så mange bra folk der!

Løping er noe som generer overskudd, det har blitt en viktig del av hverdagen. Min favorittøkt er 6x 7,5 min i HM fart med Spirit. Gjør man økten rett, så får man prata (litt) underveis med folk og unngått vitse-tollen til Einar Søndeland


Vannasen og i nabolagsgymmen til Ole og Katja er steden hvor jeg trivess best når det kommer til trening.


Den ideelle treningsuken for meg er: spiritøkta (6x7,5) mandag, 45x15 på torsdag, langtur på lørdag eller søndag samt jogg til og fra jobb nesten hver dag.

IMG_5113.jpg

Eirik Dalva Skaale

Alder 45 år

Bosted Bekkefaret i Stavanger

Link til stravaprofil

Jeg er en 45 år gammel mann som er gift og har to barn. Jeg er utdannet lærer og jobber som skolefaglig rådgiver i Stavanger kommune. 


Løpingen er i seg selv motivasjon nok for meg. Det å kunne stramme skoa, gå ut døra og bare kjenne på frihetsfølelsen er helt fantastisk. Jeg er nok mer glad i trening enn konkurranse, men liker godt å delta i lokale løp. Jeg var flinkere til å stille i konkurranse tidligere og har som mål å ta det opp igjen. 

Løping er en viktig del av livet mitt. Det er en del av identiteten min og gir meg masse positiv energi. Jeg setter pris på å holde meg i fysisk form, men løpingen har også mye å si for den mentale helsen. Etter en lang dag på jobb, kan det være godt å få koblet helt av med en god treningstur.    

Jeg er glad i å variere på øktene, men 4x3000m progressivt er en slager og en favoritt. Økta gjennomføres enten med fire ganger Mosvannet eller på mølle.

Både Mosvannet og tredemølla på Sats er mine favoritt steder for trening. Jeg har fast rutine med morgenturer rundt Mosvannet med min gode løpekompis Rolf Jegervatn, og det setter jeg stor pris på. I tillegg er jeg veldig glad i å gjennomføre kvalitetsøktene på favorittmølla mi på Sats Hillevåg. Jeg har også hatt mange gode kvalitetsøkter på Bø, og mye av grunnlaget for trening frem mot maraton er gjort der. 

Akkurat nå er jeg satt ut på grunn av en skade og da går det mye i ellips, men til vanlig løper jeg rundt 120-130 km per uke med mye rolig jogg og 3 kvalitetsøkter som består av intervaller, fartslek og langtur. Jeg legger også inn korte styrkeøkter 2-3 ganger per uke. I tillegg jobber jeg som løpeinstruktør på Sats og får dermed en del "gratis" km de dagene jeg har time.

IMG20230727112813_edited_edited.jpg

Sturle Monstad

43 år fra Randaberg.

Link til stravaprofil

Jeg er 43 år. født og oppvokst på Grødem. Gift med Susanne. 2 barn, 14 & 15 år.  Jobber som produkt ingeniør hos Momenta. Vært med i løpemiljøet i ca 2 år nå. Ikke angret 1 sek på at jeg ble med.


Min motivasjon til å løpe er bedre helse og ikke minst det sosiale med å trene sammen med andre.

Løping er blitt en viktig del av min hverdag. Både det sosiale, men også muligheten til å ta en tur alene med musikk/podcast på øret, 

eller i fred og ro og bare la tankene fly. Min tid, kaller jeg det. 

Jeg harr ingen spesielle favorittøkter. Alle er like gode eller harde alt etter hvordan du ser på det


Langs sjøen på Grødem og langs sjøen ut til fyret på Viste er nok der jeg trives best å løpe.

En vanlig treningsuke for meg består av 1-2 ganger jogging. 1 intervall og i det siste har jeg begynt med 2 styrke økter i uka.

kh2.jpg

Katrine Hillestad

34 år. Har ein son på 13år.

Student og BPA assistent.

Link til stravaprofil

Eg elske å ver ute å springa! Må motivere meg meir for eventuelle kviledagar. 

 

Springing bruke eg i mange sammenhenger! For å bli raskare først og fremst! Men også om eg er glad, lei meg, skal klarne hovudet osv. Det er gull verdt for alt! Mine favorittøkter er 8-10x1000m og samanhengande lavterskel 

 

 

 

Kor eg liker best å springa varierar. For intervall er det ådlandsvatnet på Stord! For rolige økter er det traktorvegane i Landåsen som er favoritten.

 

Ei vanleg treningsveke for meg kan sjå slik ut:

 

Mandag: rolig rundt 60min 10-12k

 

Tirsdag: Intervall. Alt fra 1000 til 3000 metere, pyramide eller liknande. Også 20min tung styrke

 

Onsdag: Same som mandag

 

Torsdag: sammenhengande lavterskel! 12-14km totalt.

 

Fredag: langtur alt fra 17-25km

 

Lørdag: ein rolig time + tung styrke og kjerne

 

Søndag: intervall av eitt slag! Gjerne 25x45/15, 16x90/30 eller liknande! 

 

Dette er øktene eg ca tar i veka, sjølv om kva dagar eg gjer kva på endrar seg med jobb og studie.

bottom of page